Učinkovita in zmogljiva trajnostna platforma EcoImpact

EcoImpacts effiziente und leistungsstarke Nachhaltigkeitsplattform

Trayakova programska oprema EcoImpact, ki ji zaupajo vodilni v industriji v različnih sektorjih, ne le krepi okoljska prizadevanja podjetja, temveč jih tudi uvršča med pionirje na področju trajnostnih praks.

Program EcoImpact podjetja Trayak, ki je bil prvotno ustanovljen v Združenih državah Amerike, se je pojavil kot odgovor na nujno potrebo po reševanju ekoloških izzivov 21. stoletja. Ob zavedanju naraščajoče skrbi glede podnebnih sprememb, nastajanja odpadkov in izčrpavanja virov je bil Trayak zasnovan kot celovita rešitev za ocenjevanje, izboljšanje in optimizacijo trajnostnih izdelkov.

Trayakov nabor programskih orodij in svetovalnih storitev so široko sprejela podjetja, od majhnih novoustanovljenih podjetij do korporacij s seznama Fortune 500, ki želijo zmanjšati svoj vpliv na okolje in izboljšati svoje trajnostne prakse. Zaradi dokazanih rezultatov programa v Severni Ameriki je postal zaupanja vreden partner za podjetja, ki želijo svoje delovanje uskladiti s trajnostnimi cilji.

Ključne značilnosti programa Trayak EcoImpact

1. Ocena življenjskega cikla (LCA): Trayakova programska oprema LCA nudi podjetjem celosten pogled na vpliv izdelka na okolje v njegovem celotnem življenjskem ciklu. Ta analiza vključuje pridobivanje surovin, proizvodnjo, distribucijo, uporabo in odlaganje.
2. Semaforji trajnostnega razvoja: Trayakovi inovativni kazalniki trajnostnega razvoja omogočajo podjetjem, da ocenijo trajnostno učinkovitost svojih izdelkov in jo primerjajo z merili uspešnosti v industriji. Ta preglednost pomaga spodbujati nenehne izboljšave.
3. Orodja za okoljsko oblikovanje: Program pomaga podjetjem pri ekološko oblikovanju izdelkov, ki so okolju prijazni že od samega začetka, kar vodi k zmanjšanju količine odpadkov in porabe virov.
4. Optimizacija dobavne verige: Trayakova orodja za optimizacijo dobavne verige pomagajo podjetjem prepoznati neučinkovitosti in zmanjšati vplive na okolje v celotni dobavni verigi.
5. Kalkulatorji ogljičnega odtisa: Podjetja lahko natančno izračunajo svoje emisije ogljika in razvijejo strategije za zmanjšanje svojega ogljičnega odtisa.

SLIKA 1: Metoda COMPASS se osredotoča na 8 ključnih kazalnikov, ki so nujni za razumevanje celotne slike okoljskega vpliva izdelka in omogoča lažjo in temeljitejšo razlago rezultatov.

Celovita in uporabniku prijazna platforma

Trayakova programska oprema LCA ponuja uporabnikom samostojno platformo ali prijazen vmesnik, ki omogoča hitro in učinkovito analizo LCA znotraj podjetja. Njegov celovit nabor orodij omogoča uporabnikom, da modelirajo celotne življenjske cikle izdelka, ocenijo vplive na okolje in raziščejo alternative. Zaradi intuitivne zasnove programske opreme je dostopna tako strokovnjakom za trajnost kot tistim, ki manj poznajo metodologije LCA, kar zagotavlja, da lahko nosilci odločanja v celotni organizaciji prispevajo k trajnostnemu razvoju izdelkov.

A graphic comparing the sustainability of rigid canisters and flexible bags

SLIKA 2: Analiza trajnostne strategije s platformo EcoImpact za sprejemanje trajnostnih odločitev med alternativami izdelka in embalaže.

Vpogled v realnem času za informirano odločanje

Ena od izstopajočih lastnosti Trayaka je njegova sposobnost zagotavljanja vpogledov LCA v realnem času med razvojem izdelka. Ta zmožnost je neprecenljiva za sprejemanje odločitev na kraju samem, ki usklajujejo zasnovo izdelka s cilji trajnosti. Z integracijo programske opreme podjetja Trayak v svoj sistem ERP lahko podjetja hitro analizirajo več scenarijev, kot so izbire materialov in proizvodni procesi, ter sprejemajo odločitve na podlagi podatkov, ki uravnotežijo vpliv na okolje, stroške in učinkovitost. Trayakova platforma EcoImpact poenostavi zbiranje podatkov in postopek poročanja ter vam prihrani dragoceni čas in vire. Z avtomatiziranim zbiranjem podatkov in zmogljivo BI analitiko lahko ustvarite celovita okoljska poročila in izpolnite vse večje zahteve deležnikov, strank in regulativnih organov.

SLIKA 2: “Real-time LCA” – Trayakova trajnostna platforma EcoImpact se brezhibno integrira z vašimi obstoječimi sistemi in viri podatkov ERP, PLM, CAD ali drugimi sistemi.

Prilagojene rešitve za različne industrije

Trayakova programska oprema LCA ni rešitev, ki bi ustrezala vsem; zasnovan je tako, da ustreza edinstvenim potrebam različnih industrij. Trayakova programska oprema od elektronike do hrane in pijače, avtomobilske industrije do potrošniškega blaga ponuja prilagojene rešitve, ki obravnavajo izzive, specifične za industrijo. Ta prilagodljivost omogoča podjetjem v različnih sektorjih, da nemoteno vključijo trajnost v svoje poslovanje, kar spodbuja pozitivne vplive na okolje na vseh področjih.

Zaupanje vodilnih v panogah

Trayakov ugled je poudarjen s seznamom vodilnih v industriji, ki so izbrali njihovo programsko opremo LCA v oblaku. Podjetja, kot so Johnson & Johnson, GE Appliances in Kohler, so sprejela Trayakove rešitve, da bi okrepila svoje trajnostne pobude in racionalizirala svoje procese LCA. Ti industrijski velikani zaupajo Trayakovi programski opremi, da ne zagotavlja le natančnih podatkov LCA, ampak tudi spodbuja inovacije in izpolnjuje zahteve strank po okolju prijaznih izdelkih.

SLIKA 4: Certifikati in Nagrade – V skladu z ISO 14040 in 14044,  Certificiran za varnost ISO 27001, Certificiran za varnost SOC2, Multifactor authentication (MFA), SSO Available

 

Varnost podatkov in povezljivost

Trayakova programska oprema v oblaku zagotavlja varnost podatkov in omogoča sodelovanje med člani ekipe, ne glede na njihovo fizično lokacijo. Ta funkcija je še posebej dragocena v današnjem globalno povezanem poslovnem okolju, kjer medfunkcionalne ekipe pogosto sodelujejo na daljavo. S Trayakovo programsko opremo lahko zainteresirane strani varno dostopajo in prispevajo k analizi LCA, kar spodbuja učinkovito komunikacijo in informirano odločanje.

Trajnostno Poročilo GRI, ESG & CSRD

Trayakova trajnostna platforma EcoImpact poenostavi postopek poročanja z zagotavljanjem centraliziranega središča za prilagojeno analitiko, okoljsko analizo in samozavestno odločanje. Na ravni podjetja preprosto navigirajte in obravnavajte ključne pobude okoljskega poročanja, kot so okoljsko socialno upravljanje (ESG), projekt razkritja ogljika (CDP), pobuda za globalno poročanje (GRI), pobuda Science Based Targets (SBTi) in obseg 1, 2. , in 3 emisije. Trajnostna platforma EcoImpact podpira poročanje od spodaj navzgor, ki se osredotoča na vpogled v izdelke in embalažo na ravni komponent.

Pionirske trajnostne prakse s programsko opremo Trayak EcoImpact

Medtem ko globalno prizadevanje za trajnostne izdelke še naprej pridobiva zagon, je izbira Trayakove programske opreme zaveza k odličnosti tako na področju okoljske odgovornosti kot operativnih inovacij. Če sprejmejo to rešitev, lahko podjetja ne le poenostavijo analizo LCA, temveč tudi spodbudijo pozitivne spremembe v svojih panogah in širše. Trayakova programska oprema je dokaz potenciala tehnologije za spodbujanje trajnostnega napredka, zaradi česar je idealen partner za podjetja, ki želijo trajno vplivati na planet in hkrati ostati konkurenčna na dinamičnem trgu.

Kontakt Formular
za več informacij glede LCA analiz, Trajnostnega poročanja in programske rešitve za mala, srednja in velika podjetja.
Bitte aktivieren Sie JavaScript in Ihrem Browser, um dieses Formular fertigzustellen.
Für welche Leistungen interessieren Sie sich?